Kom kennismaken

Bent u geïnteresseerd in een volkstuin én woont u in Rotterdam of een aangrenzende gemeente, dan plannen we graag een kennismakingsgesprek met u. In dit eerste oriënterende gesprek hoort u meer over de vereniging en wat het  lidmaatschap van onze vereniging inhoudt. 

Vul het formulier op deze pagina in en verstuur het aan ons.  Een van de leden van de kennismakingscommissie nodigt u vervolgens uit voor een kennismakingsgesprek.

Na het gesprek met de kennismakingscommissie besluit het bestuur of u al dan niet aspirant-lid van de vereniging kunt worden. Alleen als aspirant-lid kunt u vervolgens een tuin huren op Helpt Elkander.

Het is goed om te weten dat u lid wordt van een vereniging en van een Bond (de Rotterdamse Bond van Volkstuinders, RBvV). Behalve rechten zijn er aan het lidmaatschap ook wat plichten verbonden. Werkbeurten bijvoorbeeld. Per tuin dient er 12 uur algemeen werk in het belang van de vereniging te worden verricht. Dit moet ervoor zorgen dat het complex een verzorgd aanzien heeft, het verenigingsgebouw op gezette tijden wordt schoongemaakt, er mensen zijn die de verkooploods bemannen enzovoort. Daarnaast zijn er vele handen nodig om de vereniging optimaal te laten functioneren. Vrijwilligers zijn hiervoor noodzakelijk.

Kennismakingsformulier

Aanhef*

Naam*

Adres*

Woonplaats*

Telefoonnummer*

Beroep*

Leeftijd*

Email*

Burgelijke staat*

Kinderen?

Heeft U ervaring met tuinieren?

Heeft u eerder een volkstuin gehad?

Heeft u een huis met een tuin?

Hoe bent u bij VTV Helpt Elkander gekomen?
Meerdere keuzes mogelijk.

Ik zou een volkstuin willen omdat

Ik zou een volkstuin bij VTV Helpt Elkander willen omdat

Ik kan 12 uur (verplicht) algemeen werk verrichten

Ik ben bereid vrijwilligerswerk voor de vereniging te verrichten