Kennismaking

Interesse in een volkstuin?

VTV Helpt Elkander is van mei tot en met september van zonsopgang tot zonsondergang toegankelijk als openbaar wandelgebied. Komt u dus gerust eens kijken en de sfeer proeven als u geïnteresseerd bent in deze ‘groene longen van de stad’. Zodra u het hek doorkomt komt u in een andere wereld met vele planten, insecten en vogels. Denkt u: ‘dat wil ik ook!’ dan kunt u aspirantlid worden van onze vereniging. Het is dan wel een voorwaarde dat u woont in Rotterdam of een aangrenzende gemeente.

Wachtlijst

Onze vereniging heeft maximaal 20 aspirantleden. Deze leden zijn mensen die een kennismakinggesprek hebben gehad met de kennismakingscommissie en wachten tot er een tuin vrijkomt. Er is sinds een paar jaar een wachtlijst om aspirantlid te worden. Als u op de wachtlijst wilt staan stuur ons dan een mailtje met wat informatie over uzelf en uw motivatie. Omdat de wachtlijst behoorlijk is opgelopen krijgt u niet gelijk een kennismakingsgesprek, maar wordt u ter zijner tijd benaderd door de kennismakingscommissie. Om verwachtingen bij te stellen moet u er rekening mee houden dat dit wel een paar jaar kan duren. Het adres waarop u ons kunt mailen is kennismaking@vtvhelptelkander.nl

Kennismakingsgesprek

Als u dan wordt uitgenodigd voor het kennismakingsgesprek hoort u meer over de vereniging en wat het lidmaatschap van onze vereniging verder inhoudt. Na dit gesprek hebben we een goede indruk van elkaar gekregen en besluiten we of u aspirantlid kan worden. Alleen als aspirant-lid kunt u dus volwaardig lid worden op Helpt Elkander en een huisje kopen. Het is dus niet mogelijk om via via sneller aan de beurt te komen.

En dan?..

Behalve rechten zijn er aan het lidmaatschap natuurlijk ook wat plichten verbonden. Zo is het belangrijk te realiseren dat een tuin onderhouden ontzettend leuk is maar ook heel veel werk. Daarnaast is er het algemene werk in de vorm van werkbeurten en commissiewerk. Per tuin dient er 12 uur algemeen werk in het belang van de vereniging te worden verricht. Dit zorgt ervoor dat het complex een verzorgd aanzien heeft, het verenigingsgebouw op gezette tijden wordt schoongemaakt, er mensen zijn die de kantine en verkooploods bemannen enzovoort. Daarnaast zijn er vele handen nodig om de vereniging optimaal te laten functioneren, denk aan verschillende commissies en bestuursfuncties. Vrijwilligers zijn hiervoor noodzakelijk. Dus als u eenmaal lid bent en u wilt wat extra’s doen voor de vereniging, van harte welkom!

Privacybeleid